Ammattilaiset esittäytyvät: Tiina Lappalainen - Happi
Tarkasta, tarjoaako sinun työnantajasi Happi-palvelun työntekijöille
Etsi työnantajasi
Blogi

Ammattilaiset esittäytyvät: Tiina Lappalainen

Huolihelpillä vapaaksi liiallisesta huolestuneisuudesta

Murehtiminen ja jonkinasteinen huolestuneisuus on varsin tuttu ilmiö meille kaikille päivittäisessä elämässä: valmistaudumme huolellisesti tuleviin tapahtumiin tai pohdimme etukäteen selviytymiskeinoja mahdollisiin riskitilanteisiin. Ylimitoitettuna tulevaisuuden ennakoiminen voi kuitenkin kaapata liikaa aikaa ja tilaa ajatuksista, ja negatiivisiin tilanne-ennusteisiin liittyvä huolestuneisuus voi muuttua hallitsemattomaksi. Ajan mittaan se voi kehittyä myös mielenterveyssairaudeksi, jota kutsutaan yleistyneeksi tuskaisuudeksi tai yleistyneeksi ahdistuneisuushäiriöksi. Oirekuvassa keskeistä on ylenmääräinen, ulkoisista olosuhteista riippumaton ahdistuneisuus, jatkuva huolestuneisuus sekä erilaiset kehossa ilmenevät jännitysoireet.Huolestuneisuutta yritetään usein hallita välttelemällä epämiellyttäviksi ennakoituja tilanteita tai tunteita. Välttelyn myötä elämä kuitenkin kapeutuu ja voi muuttua ilottomaksi, minkä lisäksi huolestuneisuus lisääntyy ja vahvistuu. Happi-palvelun Huolihelpissä opetellaan tunnistamaan huolestuneisuutta ylläpitäviä ajattelu- ja toimintamalleja sekä muodostamaan niiden tilalle uusia ja joustavampia malleja. Näiden uusien mallien myötä aikaa ja energiaa vapautuu miellyttävämpien asioiden tekemiseen ja suunnitteluun. Keskeistä on toimivien selviytymiskeinojen löytyminen, jolloin myös pystyvyysusko huolestuneisuuden  hallintamahdollisuuksiin kasvaa.

Tiina Lappalainen Happi-palvelun terapeutti, jolla on pitkä työkokemus erilaisten ahdistus- ja masennusoireisten sekä riippuvuusongelmista kärsivien asiakkaiden hoidosta. Tiina on kiinnostunut kehon ja mielen yhteyttä korostavista mindfulness-pohjaisista menetelmistä ja hän on laatinut Huolihelppi ja Päihteettömyyshelppi -ohjelmat. Molemmat ohjelmat perustuvat kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan perustuviin tehtäviin ja erilaisiin läsnäoloharjoituksiin.

Kirjoittanut Tiina Lappalainen

Tiina Lappalainen on terapeutti, jolla on pitkä työkokemus erilaisten ahdistus- ja masennusoireisten sekä riippuvuusongelmista kärsivien asiakkaiden hoidosta.

Lue lisää työhyvinvoinnista

Lue onnistuneista asiakaskokemuksista henkilöstöjohtajan ja työntekijän näkökulmasta. Artikkeleinta myös huippuammattilaisemme
näkymyksiä ajankohtaisesta aiheista. Onko sinulla vinkki aiheesta? Kerro siitä meille!

Joanna Löytömäki
20.1.2023
Tuore tanskalainen tutkimus löysi yhteyden mielenterveysongelmien ja työvuosien vähenemisen välillä.…
Emilia Leinonen
16.12.2022
Syömisen häiriintyessä syöminen ja syömättömyys saavat mielessä ylikorostuneen roolin. Syömiseen…
Tiina Lappalainen
27.9.2022
Huolihelpillä vapaaksi liiallisesta huolestuneisuudesta Murehtiminen ja jonkinasteinen huolestuneisuus on varsin…
Happi
18.5.2022
Alkoholin haitallinen käyttö on hankala asia terveydenhuollossa. Ehkäisevä päihdetyö EHYT…
Happi
11.5.2022
Kela julkaisi 10.5.2022 artikkelin, jossa todettiin mielenterveyden häiriöihin perustuvien sairauspäivärahapäivien…
Kristiina Niskanen
14.3.2022
Tuen tarpeen tiedostaminen ja avun hakeminen ovat jo suuri askel…

Ilmianna työpaikkasi!

Jos sinun tai tuntemasi työnantaja ei vielä tue mielen hyvinvoinnin palveluiden saatavuutta, kerro siitä meille. Lupaamme kertoaheille tiivistetysti mistä on kysymys. Mikäli heistä tulee asiakkaamme, saat meiltä kylpyläviikonlopun uudistetussa Flamingossa!

Haluatko tietää lisää henkilöstön hyvinvoinnista ja sen edistämisestä?

Tai soita meille suoraan 040 235 1125