Ammattilaiset esittäytyvät: Emilia Leinonen - Happi
Tarkasta, tarjoaako sinun työnantajasi Happi-palvelun työntekijöille
Etsi työnantajasi
Blogi

Ammattilaiset esittäytyvät: Emilia Leinonen

Syömisen häiriintyessä syöminen ja syömättömyys saavat mielessä ylikorostuneen roolin. Syömiseen ja omaan kehoon liittyvä ajattelu voi muuntua ristiriitaiseksi, ja syömiseen voi liittyä tunteita, joita on vaikeaa ymmärtää, tai joiden kanssa on vaikeaa olla. Ruoka- ja kehosuhde oireilevat, ja syömiskäyttäytymisessä tapahtuu muutoksia. Oireilusta tulee tahaton selviytymiskeino tilanteessa, jossa omat keinot vakauttaa omaa oloa eivät riitä. Fyysinen terveys voi alkaa kärsiä ja oireilu voi vaikuttaa voimakkaastikin arkeen, tällöin kyse on jo selkeästä syömishäiriöstä.

Jotta syömishäiriöoireilusta on mahdollista luopua, on tilalle rakennuttava uutta. On pysähdyttävä itsessä tapahtuvan äärelle – ehkäpä uteliaasti ja lempeydellä, kärsivällisesti. Itsetuntemuksen syventyminen avaa tilaa muutokselle, minkä lisäksi on tärkeää tarkastella myös konkreettisia ruokavalintoja. Energian ja ravintoaineiden saannin ollessa riittävää keho ja mieli saavat mahdollisuuden lähteä toipumaan. Ravittuna olo on vakaampi ja voimavaroja on enemmän.

Syömishäiriöhelppi on luotu tukemaan syömishäiriöoireilun helpottumista. Helppi sopii henkilöille, jotka oireilevat jollakin tavoin syömiseensä liittyen ja toivovat ymmärtää syömiskäyttäytymistään syvemmin. Se ohjaa ymmärtämään syömishäiriötä sairautena ja juurruttamaan arkeen kehon ja mielen hyvinvointia tukevia syömistottumuksia sekä tekemään tilaa myös ajatusten ja tunteiden tasolla tapahtuvalle. Sisältö täydentyy kullekin yksilölliseksi yksilötapaamisten myötä.

Emilia Leinonen on häiriintyneeseen syömiseen erikoistunut laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Emilian ydinasiantuntijuutta ovat häiriintyneen syömisen lisäksi herkän vatsan rauhoittaminen, mielen hyvinvointia tukeva ravitsemus sekä uni. Emilia lähestyy syömishäiriötä aiheena moniulotteisesti ja inhimillisyys edellä. Hän on kiinnostunut syömisen psykologiasta ja muun muassa hyväksymis- ja omistautumisterapiaan sekä psykofyysiseen psykoterapiaan pohjaavista menetelmistä. Emilia on laatinut Syömishäiriöhelppi-ohjelman, ja hänen vastaanotolleen on mahdollista päästä Happi-palvelussa.

Kirjoittanut Emilia Leinonen

Emilia Leinonen on häiriintyneeseen syömiseen erikoistunut laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri.

Lue lisää työhyvinvoinnista

Lue onnistuneista asiakaskokemuksista henkilöstöjohtajan ja työntekijän näkökulmasta. Artikkeleinta myös huippuammattilaisemme
näkymyksiä ajankohtaisesta aiheista. Onko sinulla vinkki aiheesta? Kerro siitä meille!

Joanna Löytömäki
20.1.2023
Tuore tanskalainen tutkimus löysi yhteyden mielenterveysongelmien ja työvuosien vähenemisen välillä.…
Emilia Leinonen
16.12.2022
Syömisen häiriintyessä syöminen ja syömättömyys saavat mielessä ylikorostuneen roolin. Syömiseen…
Tiina Lappalainen
27.9.2022
Huolihelpillä vapaaksi liiallisesta huolestuneisuudesta Murehtiminen ja jonkinasteinen huolestuneisuus on varsin…
Happi
18.5.2022
Alkoholin haitallinen käyttö on hankala asia terveydenhuollossa. Ehkäisevä päihdetyö EHYT…
Happi
11.5.2022
Kela julkaisi 10.5.2022 artikkelin, jossa todettiin mielenterveyden häiriöihin perustuvien sairauspäivärahapäivien…
Kristiina Niskanen
14.3.2022
Tuen tarpeen tiedostaminen ja avun hakeminen ovat jo suuri askel…

Ilmianna työpaikkasi!

Jos sinun tai tuntemasi työnantaja ei vielä tue mielen hyvinvoinnin palveluiden saatavuutta, kerro siitä meille. Lupaamme kertoaheille tiivistetysti mistä on kysymys. Mikäli heistä tulee asiakkaamme, saat meiltä kylpyläviikonlopun uudistetussa Flamingossa!

Haluatko tietää lisää henkilöstön hyvinvoinnista ja sen edistämisestä?

Tai soita meille suoraan 040 235 1125