Alkoholi ja avun hakeminen - Happi
Tarkasta, tarjoaako sinun työnantajasi Happi-palvelun työntekijöille
Etsi työnantajasi
Blogi

Alkoholi ja avun hakeminen

Alkoholin haitallinen käyttö ja sen puheeksi ottaminen on hankala asia terveydenhuollossa. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry teetti kyselyn, jonka perusteella jopa kolmasosa terveydenhuollon ammattilaisista otti potilaan alkoholinkäytön puheeksi korkeintaan toisinaan. Tutkimuksen tuloksista todetaankin, että alkoholinkäytön puheeksiotto koetaan edelleen vaikeaksi terveydenhuollossa, jopa niissä tilanteissa, joissa selkeät merkit alkoholin haitallisesta käytöstä ovat nähtävillä.

Happi-palvelu pyrkii madaltamaan kynnystä alkoholin käyttöön liittyvissä huolissa siten, että peräti kaksi eri hoito-ohjelmaa eli Helppiä liittyy suoraan päihteisiin ja riippuvuuksiin. Valitsemalla päihteiden haitallisen käytön hoito-ohjelman, saadaan hoito-ohjelman lähtökohdat nopeasti selväksi, kun käyttäjän ei tarvitse kierrellä ongelmaa mikä tavanomaisella lääkärintarkastuksella tai käynnillä voi olla kiusallisempaa.

Ajanpuute mainitaan myös vaikeuttavan alkoholin haittakäytön ongelmiin puuttumista, vaikka samalla todetaan, että alkoholin käyttöön liittyvä lyhyempikin neuvonta on tutkitusti tehokasta. Happi-palvelun Helpit ovat 5-8 viikon mittaisia, ja ne tähtäävät aina tavoitteellisesti kohti muutosta.

Mikäli koet, että alkoholi tai päihteet ovat sinulle jo olemassaoleva tai uhkaava ongelma, ole rohkeasti yhteydessä. Tarjoamme hoito-ohjelmat yksityisille itsemaksavina sekä tietysti työnantajien kautta työntekijöiden käyttön.

Kirjoittanut Happi

Lue lisää työhyvinvoinnista

Lue onnistuneista asiakaskokemuksista henkilöstöjohtajan ja työntekijän näkökulmasta. Artikkeleinta myös huippuammattilaisemme
näkymyksiä ajankohtaisesta aiheista. Onko sinulla vinkki aiheesta? Kerro siitä meille!

Happi
22.3.2023
Pitkät sairauspoissaolot unihäiriöiden takia ovat nelinkertaistuneet erityisesti työikäisillä, kertoo Kelan…
Joanna Löytömäki
20.1.2023
Tuore tanskalainen tutkimus löysi yhteyden mielenterveysongelmien ja työvuosien vähenemisen välillä.…
Emilia Leinonen
16.12.2022
Syömisen häiriintyessä syöminen ja syömättömyys saavat mielessä ylikorostuneen roolin. Syömiseen…
Tiina Lappalainen
27.9.2022
Huolihelpillä vapaaksi liiallisesta huolestuneisuudesta Murehtiminen ja jonkinasteinen huolestuneisuus on varsin…
Happi
18.5.2022
Alkoholin haitallinen käyttö ja sen puheeksi ottaminen on hankala asia…
Happi
11.5.2022
Kela julkaisi 10.5.2022 artikkelin, jossa todettiin mielenterveyden häiriöihin perustuvien sairauspäivärahapäivien…

Ilmianna työpaikkasi!

Jos sinun tai tuntemasi työnantaja ei vielä tue mielen hyvinvoinnin palveluiden saatavuutta, kerro siitä meille. Lupaamme kertoaheille tiivistetysti mistä on kysymys. Mikäli heistä tulee asiakkaamme, saat meiltä kylpyläviikonlopun uudistetussa Flamingossa!

Haluatko tietää lisää henkilöstön hyvinvoinnista ja sen edistämisestä?

Tai soita meille suoraan 045 783 82429